Toy Run Groningen
,
 
Stichting Actie Stoomboot

 
 
Toy Run Groningen

"Het geluid van een Harley op een cassettebandje". Dit was de wens van een ziek kind dat in het ziekenhuis lag. En deze allerlaatste wens moest in vervulling gaan. Zo gebeurde het dat op een dag Zuster Siep, van het UMCG voorheen AZG, een motorrijder tegen het lijf liep.
Zij vroeg hem of zij het motorgeluid van zijn Harley op band mocht zetten. Na bekomen te zijn van deze nogal ongewone vraag en zich enigszins herpakt te hebben, vroeg de motorrijder naar de achtergrond van deze nogal bijzondere vraag. Toen de motorrijder dit hoorde bood hij spontaan aan met de motor naar het zieke kind te gaan, om zo het karakteristieke geluid van een Harley live te laten horen.
Na dit bezoek in het ziekenhuis en gezien te hebben wat het vervullen van een kinderwens met het kind en met de motorrijder zelf deed ontstond het idee om elk jaar rond Sinterklaas de zieke kinderen te bezoeken.
Daarmee was de Toyrun Groningen een feit. En om dit jaarlijks te realiseren werd de Stichting Actie Stoomboot opgericht.

Op 01 februari 2015 is overleden onze "ToyRun Sinterklaas" Sander Dijk. Hij is jaren onze Sinterklaas geweest.
Sander Dijk

Op 24 januari 2015 is helaas, veel te vroeg, overleden onze "Indiaan" Reind Wijsbeek.
Reind Wijsbeek
Reind Wijsbeek

 

 


 

 

  

 
 
 
 
 

Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS! FacebookTwitter Flickr Picasa Picasa Toyrun Groningen